Meditatii despre Isus Hristos

Cu sine despre mituri

Ispita placerilor pacatului, ma taraste adesea in a cauta argumente ale inexistentei lui Dumnezeu. Doresc cu ardoare sa gust pacatul. Atunci prefer sa nu existe. Il elimin, ca imediat dupa, sa mi-L doresc ca pe Unul care are puterea sa stearga efectul pacatului. O soapta nemiloasa incepe sa ma terorizeze: nu te mai iarta! Incep sa devin un gen de fiara. Nu-mi mai pasa de consecintele pacatului meu si ma adancesc mai mult in el savurand inca o ceasca din otrava cea dulce. Ma simt si mai vinovat. Trebuie sa ma linistesc cumva. Daca exista Dumnezeu viata mea devine un cosmar. O nu, El nu exista! Se impune sa nu existe. Trebuie sa scap de acest vis urat. Dar soneria subconstientului meu ma trezeste. A existat Isus? A fost El o persoana reala?
- Nu, urla din rasputeri fiara din mine! Nu te mai zbate cu aceste intrebari. Daca-l accepti pe El trebuie sa accepti si pe Dumnezeu.
- Ei si?
- Si esti un om pierdut.
- Acesta nu-i un argument. La cata minte ai stii bine ca regula strutului nu e regula.
- Ai sa-ti pierzi mintile daca nu renunti la prostii. Ajungi la nebuni sau te sinucizi. Nu vezi ca ai pierdut sensul vietii? N-a existat asa ceva si gata, esti un om liber.
- Dar de unde atata lume crestina?
- De unde si atata lume musulmana.
- Da, dar a existat un Mahomed sau vrei sa te invartosezi si sa dovedesti ca a fost un mit?
- Dar Fat-Frumos de unde a aparut? Atata lume vorbeste despre el.
- Numai ca nu crede nimeni. Toata lumea stie ca-i poveste. Nu la fel stau lucrurile cu Isus. Existenta bisericii te taraste spre o persoana reala.
- A fost un om deosebit de intelept.
- Dar nu intr-atat incat sa nege existenta lui Dumnezeu.
- Bine-nteles. S-a pretins Dumnezeu. Nu-si putea taia singur craca. A stiut sa manipuleze masele de oameni. Du-te pe urma asa ziselor vindecari divine de astazi si vei putea intelege perfect ce s-a intamplat atunci. Oameni creduli.
- Cine? Fariseii care au spus ca scoate dracii cu domnul dracilor? Erau acestia creduli?
- Doar nu vrei sa crezi povestea cu dracii. Drac este omul. Nu exista alti draci. Acestia erau bolnavi mintal. Aveau o doza uriasa de paranoia.
- Si totusi Isus i-a facut oameni normali. O recunosc dusmanii lui de moarte, fariseii.
- Stia cum functioneaza creierul uman.
- De unde? A fost cumva parte din echipa care a proiectat aceasta minune?
- Hai fii serios. Omul a studiat. A fost prin Indii. Stiintele orientale le avea in degetul mic.
- Vrei sa-mi spui ca l-a studiat si pe Einstein? Crezi ca a calatorit in viitor pentru a participa la faimoasele experiente ale fizicianului legate de materie si energie?
- Ei, nu fi chiar atat de ingust. Doar nu crezi ca toate cate sunt scrise despre El sunt lucruri reale. E un amestec de real si mit. Ucenicii lui au facut aceasta broderie plina de maiestrie.
- Cu ce scop? Ce-au urmarit? Au avut o strategie clara? Au platit cu viata pentru broderia lor. Puteau renunta si sa traiasca. Prigonitorii aveau tot interesul sa-i determine pe capii miscarii sa renunte si masele ar fi cedat usor. Ei au preferat sa moara. De ce?
- Orgolii omenesti. Sunt si azi atatia care prefera moartea in schimbul esecului.
- Dar Petru nu poate fi un astfel de om. Pavel da, insa Petru? Suflarea unei slujnice era suficienta sa-l dea de pamant. Cativa oameni de la Iacov puteau sa-l dovedeasca fatarnic. Poate fatarnicul sa moara cum a murit el?
- Aici a fost un fanatic.
- A fost sau a devenit?
- S-a maturizat.
- Ca fanatic sau convins? Fanaticul crede chiar daca ai argumente impotriva. Convinsul a pus mana in coasta strapunsa si nu mai poate nega. E mare diferenta. Argumentul e-nvierea.
- Povesti. A fost vorba de o simpla ameteala din care si-a revenit.
- Si cine a dat piatra la o parte?
- E posibil sa o fi facut chiar soldatii.
- Cum, a batut Isus la usa si ei au deschis? Au violat ei sigiliul roman? Cu ce scop? Ce-au facut apoi cu pazitul?
- Probabil Isus i-a mituit.
- A, da, le-o fi oferit camasa lui pe care s-au aruncat zarurile. Ce minte diabolica. Invierea nu se poate nega intocmai cum pacatul nu poate accepta pentru ca s-ar autodistruge. Eu, insa nu sunt pacatul ci doar ispitit de el pentru a nu crede Vestea Cea Mare prin care mi se face cunoscut ca Dumnezeu ma iubeste si nu are nici un interes sa ma condamne ci dimpotriva sa ma salveze. Pacatul e catusa deschisa de pe mainile mele. Prin actul credintei o simpla scuturare de osanda va da sens vietii mele, pe care voi avea libertatea sa o traiesc pentru Dumnezeu si nu sub teroarea monstrului numit Pacat

Pastor Gusti Ratiu

This entry was posted in Meditatii spirituale. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>