Declaratie cu privire la analfabetism

Declaratie cu privire la analfabetism

 

Biserica Adventista de Ziua a Saptea apreciaza rolul unic pe care il joaca femeile in inde-plinirea misiunii Bisericii de a raspandi Evanghelia. O parte a acestei misiuni implica intampinarea nevoilor fizice, intelectuale si sociale ale celor de langa noi, asa cum a facut Isus cat timp a trait pe pamant.

Cercetarile arata ca exista sase provocari majore cu care se confrunta toate fiintele umane si in mod special femeile: analfabetismul, saracia, abuzul, problemele de sanatate, programul si conditiile de munca si posibilitatile de instruire. Pentru a veni mai bine in intampinarea acestor nevoi, Departamentul Misiunii Femeii din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a lansat un proiect important in vederea formarii pentru alfabetizare in anul 1995.

Incapacitatea de a citi are implicatii asupra fiecarui aspect al vietii unei persoane – puterea de a castiga, oportunitati in cariera, accesul la informatii despre ingrijirea sanatatii si chiar posibilitatea de a creste un copil intr-un mod potrivit. Fara capacitatea de a citi, unele usi ale oportunitatilor pot ramane inchise pentru totdeauna.

Predarea cititului creaza oamenilor posibilitati nenumarate pentru a fi informati asupra unor subiecte cum ar fi cariera, sanatatea, casatoria si cresterea copiilor si ofera profesorilor oportunitati excelente de a schimba vietile oamenilor prin aceasta lucrare.

Adventistii recunosc faptul ca exista un motiv mai important pentru dobandirea capacitatii de a citi. Noi credem ca posibilitatea de a citi Cuvantul lui Dumnezeu – vestea buna a mantuirii – nu trebuie rezervata doar catorva privilegiati. Noi declaram ca fiecare barbat, femeie si copil ar trebui sa aiba acces la adevarurile si puterea inaltatoare a Bibliei.

Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de catre Comitetul Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si autorizata la Sesiunea Conferintei Generale de la Utrecht, Olanda, 29 iunie-8 iulie 1995.

Sursa: www.adventist.ro

This entry was posted in Declaratii oficiale and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>